Sisteme de andocare

Căsuțe de andocare

Denumite și case de încărcare, acestea sunt soluții destinate optimizării spațiului disponibil. Ele pot fi amplasate în fața clădirii, astfel spațiul acesteia devine utilizabil în întregime, incluzând pereții exteriori. Această soluție este avantajoasă mai ales în incintele cu spațiu redus, care nu permit montarea rampelor în situațiile în care libertatea de mișcare a camionului este limitată, dar și pentru renovarea halelor vechi.

Incintele de andocare sunt disponibile în mărimi standard, de serie, dar pot fi realizate și la comandă în funcție de cerințele cumpărătorului și de restricțiile în materie de spațiu. Pot fi montate pe pereții exteriori ai halelor la unghiuri de 30, 45 sau 60 grade.

Ele sunt alcătuire de regulă dintr-un podest metalic în care este integrată rampa de egalizare, un burduf de etanșare pentru spațiul de încărcare-descărcare al mărfii și o ușă industrială (secțională sau de tip rulou), care închide spațiul de încărcare, atunci când nu este folosit.

Incintele de andocare pot fi aplicate la exteriorul clădirii fără a necesita modificarea întregii construcții, astfel că integritatea spațiului se păstrează, iar acesta este folosit mult mai eficient.

Sisteme de andocare

Burdufuri de etanșare

Burdufurile de etanșare fac parte din categoria sistemelor de andocare și sunt folosite cu precădere în depozite, centre comerciale, fabrici etc.

După cum sugerează și numele, acestea sunt tipuri de echipamente care, prin etanșarea de autovehicul, ușurează operațiunea de încărcare-descărcare a diverselor tipuri de mărfuri.

Denumite și burdufuri izotermice sau obturatoare termice, acestea au rolul de a facilita economisirea de energie prin limitarea transferului de căldură, de a îmbunătăți condițiile de lucru, dar și procesele de producție și transport.

Alături de rampele de egalizare, burdufurile de etanșare sunt printre cele mai folosite soluții pentru optimizarea descărcării de marfă în unități industriale sau comerciale.

Burdufele sunt proiectate pentru a asigura o etanșare eficientă între caroseria camionului și peretele depozitului.

Sunt importante pentru produsele care necesită un control strict al temperaturii, ceea ce aduce o contribuție importantă la menținerea unei temperaturi constante (cald sau rece) în interiorul depozitelor, reducând astfel costurile, precum și impactul negativ al diferențelor de temperatură asupra sănătății lucrătorilor.

Rampe de egalizare cu acționare manuală

Rampele de egalizare reprezintă alternative simple, economice dar în același timp robuste pentru descărcarea mărfurilor în orice tip de incintă industrială.

Îți punem la dispoziție modele diverse de rampe de egalizare cu acționare manuală pentru o operare eficientă și rapidă, indiferent de greutatea sarcinii - rampe de egalizare ușoare, medii sau grele cu diverse capacități portante din oțel sau aluminiu.

Alternativele noastre pot fi instalate atât fix, cât și culisant, pe o șină pentru a face față tuturor cerințelor în materie de transport ale clienților noștri. În plus, aveți parte de rezistență la intemperii, praf și diferențe de temperatură, cât și de produse certificate – toate soluțiile noastre destinate mediului industrial respectă standardele de calitate și de siguranță impuse de Uniunea Europeană.

Sunt utilizate pentru încărcare mecanică sau manuală, pentru a facilita accesul la platforma camionului în timpul operațiunilor de manipulare.

Rampele cu margini fixe sau culisante cuprind: o platformă întărită cu nervuri, limbă și sistem de echilibrare cu arc. Nivelele cu rampă culisantă permit efectuarea operațiunilor de manipulare pe mai multe tipuri de platforme de încărcare.

Sisteme de andocare

Accesorii pentru zonele de andocare

Atunci când vorbim despre accesorii pentru zonele de andocare, ne referim la o serie de elemente suplimentare care au rolul de a crește gradul de confort și securitate al utilizatorului, dar și de a personaliza sistemele menționate mai sus. Aceste accesorii sunt utile pentru unitățile industriale care necesită funcționalități suplimentare, protecție mai mare sau care au nevoie de un flux mai lin al procesului de încărcare-descărcare al mărfurilor.

Câteva dintre accesoriile pe care le regăsiți în gama noastră sunt:

  • Accesorii de semnalizat/iluminat – accesorii pentru iluminatul camioanelor, bare de ghidaj, sisteme de iluminare mobile și de semaforizare, lămpi pentru încărcare
  • Sisteme de siguranță – sisteme de blocare a roților manuale sau electrice, bariere de securitate pentru rampele de egalizare, tampoane de andocare, cale pentru roțile camioanelor, ajutoare de intrare pentru camioane

Industrial

Sisteme de andocare

În ceea ce privește sistemele de andocare, vă punem la dispoziție numeroase opțiuni, de la rampe de egalizare manuale și electrohidraulice, la burdufuri de etanșare și incinte (căsuțe) de andocare aplicate pe fațada halelor, centrelor logistice sau depozitelor.

Cere oferta

Cere oferta